Onze school


gymastiek & zwemmen


Zwemlessen groep 5:

De zwemlessen voor groep 5 zijn op de maandagmiddag in de oneven weken.

De kinderen gaan met de bus naar het zwembad.

De lessen vallen geheel binnen schooltijd.

Gymlessen:

Op maandagochtend krijgen de groepen 3 t/m 8 les van een vakleerkracht: juf Lucia.

Op maandagmiddag krijgen de groepen 1 en 2 les van een vakleerkracht: juf Anouk

Op vrijdagochtend krijgen de groepen 3 t/m 8 gym van een vakleerkracht: meester Sandro

Voor deelname aan de gymnastieklessen is het verplicht, dat de kinderen gekleed gaan in een gymnastiekbroek en T-shirt. Ook een turnpak is toegestaan. Aanbevolen wordt om de kinderen eenvoudige gymnastiekschoenen te laten dragen. (niet met zwarte zool) om te voorkomen dat de kinderen risico lopen op infectie of verwonding.

Wij vinden trainingspakken en lange broeken niet geschikt om in te sporten in de zaal.

Er bestaat een mogelijkheid voor de kinderen om te douchen. Dit is echter niet verplicht.

Tijdens de lessen bewegingsonderwijs werken we aan de motorische ontwikkeling van de kinderen. De vakleerkrachten bewegingsonderwijs werken bij Vlaardingen in Beweging.

Tijdens de gymles werken de kinderen vaak in 3 of 4 verschillende vakken. In elk vak wordt een andere activiteit aangeboden. Binnen de activiteiten wordt er zoveel mogelijk gedifferentieerd, zodat ieder kind op zijn/ haar eigen niveau kan bewegen. De activiteit wordt vaak 2 tot 3 weken achtereenvolgens in verschillende vormen aangeboden. Op die manier hebben kinderen de tijd om zich te ontwikkelen en daarmee samenhangend succes te ervaren.

Om ervoor te zorgen dat alle bewegingsvaardigheden aan bod komen wordt er gewerkt met de (ViB) themaplanning. Tijdens de lessen bewegingsonderwijs leren kinderen in eerste instantie de motorische basisvaardigheden, wanneer zij die beheersen wordt de stap naar het aanleren van meer complexere sport – en bewegingsvormen gemaakt.